Türkiye'nin şu anda saat kaç?

şuan saat kaç

SAATLER İLERİ ALINDI MI? Bunun nedeni bu.

Avrupa'da hafta sonu uygulanan 'yaz saati' de ülkemizde karışıklık yarattı. "Saat kaç ve saatler ileri alındı mı?" sorusuna vatandaşlar sıklıkla cevap arıyor. Bunun nedeni ise akıllı telefonların Avrupa saatlerini otomatik olarak bir saat ileri almalarıdır. Durumdan habersiz olan insanlar saatin kaç olduğunu bilmiyordu. Peki şu anda saat kaç? Hafta sonu meydana gelen karmaşıklığın kaynağı...

7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan bir karara göre, 30 Ekim itibarıyla saatler bir saat geri alınacak ve yaz saati uygulaması kalıcı hale getirilecek. Bu nedenle saatler bir saat öne alınmıştır. 1973 yılından bu yana, ekim ayında her yıl mart ayında yapılan bir saat geri dönüş uygulaması kaldırıldı ve saatler GMT+3'e ayarlandı. Uygulama, Türkiye ile Ortadoğu ve Afrika'daki bazı ülkeler arasındaki saat farkını 1 saat geri çekti. Avrupa ülkelerinde 1 saatten 2 saate yükselirken, İngiltere'de 2 saatten 3 saate yükseldi.

Saat kaçtır?

Türkiye'de gece işe gitmekten ve çocuklarını sabah ezanından önce okula göndermekten şikayetçi olanların internet üzerinden başlattığı 140 bini aşkın imza kampanyası henüz sonuçlanmadı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), GMT+3 saat diliminin (yaz saati) kalıcı hale getirilmesinin enerji kullanımını azaltmak yerine artıracağını söyledi. Özellikle Türkiye'de, yaz saati uygulamasıyla birlikte UEFA ve Şampiyonlar Ligi futbol maçları gece yarısı başlıyor. Futbolseverler, ertesi gün erken saatlerde sona eren maça uyuyamadılar.

Android'de telefonların süresini nasıl ayarlayabiliriz?

Telefonunuzun menüsünde Ayarlar seçeneğine gidin. Tarih ve saati ayarlar bölümünde arayın. Yan ekrandaki "Otomatik Tarih ve Saat" ve "Otomatik Saat Dilimi" ayarlarını etkin durumdan etkin olmayan duruma getirebilirsiniz.

Otomatik saat ayarlaması nasıl yapılır?

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar gibi birçok cihazda otomatik saat ayarlaması olduğundan, saat farklılıkları ortaya çıktı. Farklılığı düzeltmek isteyenler, Android ve iPhone işletim sistemlerinde otomatik zaman ayarını "otomatik"ten "manuel"e çevirmeli ve saatinizi bir saat geriye almalıdır.

Android'in

Telefon ayarlarında "Genel"i seçin. Ardından, "Tarih ve saat" bölümüne gidin ve "Otomatik tarih ve saat" alanını devre dışı bırakın.

iOS'u

Telefonunuzun ayarlar kısmından "Genel"e gidin ve "Tarih ve Saat"i seçin. Daha sonra saatinizi kendiniz ayarlayın ve "Otomatik Ayar" özelliğini devre dışı bırakın.

Bir saat içinde Avrupa'nın gerisinde kaldık.

26 Mart Pazar sabahı 03.00'te Avrupa ülkeleri 1 saat ileri alınırken, Türkiye ile İngiltere arasındaki saat farkı 1 veya 2 saate düştü. Saatler Türkiye'de aynı kaldı. Bununla birlikte, bazı elektronik cihazların saati otomatik olarak değiştirdiğine dair bir açıklama var. Sonuç olarak, birçok insan sosyal medya platformlarında paylaşım yapmaya başladı.

Saat uygulama tarihçesi

1700'lü yıllarda gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla ortaya çıkan yaz/kış saati uygulaması fikri var. Benjamin Franklin, Amerika Birleşik Devletleri'nden Fransa'ya büyükelçi olarak gönderilirken The Journal of Paris'te imzasız bir mektup yayınladı. Bu mektupta, Paris halkını mum israfını azaltmaya ve gün ışığından daha fazla yararlanmaya çağırdı.

tags: şu an saat kaç, yaz saati uygulaması, saat değişikliği, Türkiye saat farkı, Resmi Gazete, GMT+3, enerji kullanımı, EMO, Elektrik Mühendisleri Odası, UEFA, Şampiyonlar Ligi, futbol maçları, Android, iPhone, otomatik saat ayarı, Avrupa, İngiltere, elektronik cihazlar, sosyal medya, saat uygulama tarihi, gün ışığından daha fazla yararlanma, Benjamin Franklin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELEKTRİKTE ZAMMI: EPDK ELEKTRİK TAVAN FİYATINI YÜZDE 33% ARTTIRDI

YKS'ye 2024 kaç gün kaldı?

Dünyanın en muhteşem ve kalıcı yasası olan MURPHY Kanunları...