Dünyanın en muhteşem ve kalıcı yasası olan MURPHY Kanunları...

murphy kanunlari

Çok özel birkaç kanun dışında, her türlü kanun sık sık değiştiriliyor. Kanunlar yasal düzenlemeleri değiştirir. Güçlü hükümet kararnameleri de onları kovuyor. Yüz otuz yıldır tarihteki her türlü yeniliği kaydettik. Kanunlar, yönetmelikler, kararlar, yönetmelikler, genelgeler vb. var. Sadece zorunlu olan "patent" kanunu yok. Bu değişiyor. Her şey yolunda değil. Sezar, Sezaf'ın övgüsünü alıyor... Cumhuriyet tarihinde bu konuda bir rekora sahiptir. Bugünkü Türk Thermodina

Bilimin intikamcı yasasını değiştirdiğinizi öğrenmek beni şaşırtmadı. Biz kanun yapma konusunda uzmanız ama hızlı değiliz. Aslında, ne hakimlerin, ne avukatların ne de finansörlerin kendilerini yalnız bırakamayacağı bir dönüşüm yaşıyoruz. Halkımız sessiz ve sakin olacak. Adliye önünde uzman arkadaşlarına "Vergi Beyanname Formu" doldurmasını ve işçi bulmalarını istedi. Hemşerisinin idrarını bir şişeye doldurup, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne 500 metre uzaklıktaki hastaneye tahlil için götürdü. Farkında olmadan on kişiye arsa satıp, "Senin evini de yapacağım" diyen işçi konut kooperatifleri kurdu. Ülkeyi ele geçiriyoruz ve sorgulamadan, yargılamadan insanları "sakıncalı" ilan ediyoruz ve yasaları ve kararnameleri gül gibi yönetiyoruz. yasa ve kurallarımızla...(1)

Bu komik duruma rağmen, günlük hayatımızda soluduğumuz tüm "resmi" yasalar, herhangi bir ideolojiden bağımsız olarak, farklı dillerde ve ifadelerle tanımlanan belirli "eylemler"e dayanmaktadır. Bu evrensel kanunlar, hemen hemen hepimizin "Ben yıllardır bu kanunlara göre yaşıyorum" diyebileceği şeylerdir. Bu Murphy Kanunları'dır. Bu kanunlar, Peter Prensibi, Watson Yasası, Chan Axiom ve Johnson gibi bir çıkarım olabilir.

Bundan sonra, dergimizin diğer bölümlerinde Murphy Kanunu ile ilgili olarak ilgi çekici bulduklarımızı anlatacağız. Onu yayınlamayı planlıyoruz. Sizlerin yardımıyla bunu sürdürmek için çaba göstereceğiz. Bizim isteğimiz, onu gerçek hayattan elde etmek. Eski yasalardan veya duyduğunuz yasalardan bahsedin. Murphy Kanunlarına geçmeden önce, Murphy'nin hayat felsefesini yansıtan oldukça iyimser bir kanunla bitirelim. Kelimeler: Gülümserse... Yarın daha kötü olacak!

Murphy Yasası'nın en önemli ve temel kuralı şudur: Bir şey yanlış olabilirse, olacak.

  1. Her şey göründüğü kadar kolay değildir.
  2. Beklediğinizden daha uzun sürer.
  3. Birden fazla şeyin yanlış gitmesi muhtemelse, en büyük zararı verecek olanı seçin. Bir şeyler yanlış gidecek.
  4. Bir şeyin ters gitmesi için dört olasılığı hesaplayın ve önlem alın. Bunun gerçekleşmesi durumunda beşinci bir olasılık hemen ortaya çıkacaktır.
  5. İşleri kendi başınıza bırakırsanız durum daha da kötüleşecek.
  6. Her çözüm yeni sorunlara neden olur.
  7. Aptallar son derece akıllıdır, bu nedenle onların bile kullanabileceği bir şey yapamazsınız.

tags: murphy kanunları, kanunlar, yasalar, yönetmelikler, Peter Prensibi, Watson Yasası, Chan Axiom, Johnson, dergi, hayat felsefesi, iyimser kanun, Gülümserse, temel kural, olasılıklar, çözüm, sorunlar, aptallar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELEKTRİKTE ZAMMI: EPDK ELEKTRİK TAVAN FİYATINI YÜZDE 33% ARTTIRDI

YKS'ye 2024 kaç gün kaldı?