ELEKTRİKTE ZAMMI: EPDK ELEKTRİK TAVAN FİYATINI YÜZDE 33% ARTTIRDI

elektrik zammi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik tavan fiyatlarını %33 artırdı. Enerji tüketicilerinin görüşüne göre, bu karar, perakende satış tarifelerini artırarak vatandaşların faturalarına önemli ölçüde zarar verecektir.

EPDK, doğalgaz ve elektrik faturalarında beklenen yüksek artışlarla ilgili olarak 'bu kış ağır geçecek' endişelerini güçlendirmek için ilk adımı attı. Kurul, elektrik tavan fiyatlarını %33 artırmıştır.

Bu, dünya çapındaki piyasa takas fiyatlarının, bugünden itibaren iki aydan itibaren son on iki ayın ortalama fiyatının üç katı olacağını gösteriyor. Bu nedenle, 6 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan karar, tavan fiyatını üç katına çıkardı.

Bu kararın ne anlama geldiğini sozcu.com.tr'den Gamze Bal, tavan fiyattaki artışın perakende satış tarifelerine yansıyacağını ve artış salgınlarının yaşanacağını söyledi.

EPDK, fiyat artışlarını onayladı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, "Enerji krizinin dünya çapında dağılımı daha da arttı" dedi. Bugünkü karar, EPDK'nın fiyat artışlarını onayladığını gösteriyor."

Türkyılmaz, EPDK'nın kararında 'piyasadaki işlemlerde üst limitler arttığı için artırdık' dediği iddiasını ortaya koyuyor. Bu, halkın olası bir artıştan haberdardır."

ELEKTRİK FATURALARINA YANSIYACAKTIR.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Sakarya, "Taban fiyat arttığında doğal olarak görevlendirilen tedarik şirketlerinden temin ettikleri elektrik enerjisinin maliyetini de yeni fiyatlara göre hesaplayacaklar" dedi."

Sakarya, perakende satış tarifesini artıracağını belirtti çünkü elektriklerini gün içi kesintilerden ve elektrik piyasasından alıyorlar."

Ancak EPDK'nın söz konusu kararının ekim ayı ortasında alınması nedeniyle 1 Kasım kararının elektrik faturalarına etkisinin zamanı gelse bile minimal olduğuna dikkat çeken Sakarya, "Ancak tavan fiyatındaki artış da gündemde. Önümüzdeki yıllarda elektrik faturalarına önemli ölçüde yansıyacaktır.oluşturmak.

YIL BAŞINDAN BERİ 23% ARTTI

Dünya çapındaki enerji krizi nedeniyle, konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektrik miktarına yeni zamlar bekleniyordu, ancak Ekim ayı başında gaz abonelerine uygulanan tarifeler değişmedi. Elektrik üretim tesisleri ve sanayi aboneleri için tarifeler yüzde on beş oranında artırıldı, ancak elektrik tarifesi aynı kaldı.

2021 yılının Temmuz ayında, konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektrik için son artış gerçekleşti. Bu tarihte elektrik ve doğalgaza yüzde on beş, doğalgaza ise yüzde on iki zam uygulandı.

Ocak-Temmuz 2021 arasında doğal gazda %17,7, elektrikte %22 artış oldu.

tags: elektrik zammı, EPDK, elektrik tavan fiyatı, enerji tüketicileri, perakende satış tarifeleri, enerji krizi, dünya çapında piyasa takas fiyatları, Resmi Gazete, fiyat artışları, TMMOB, Makina Mühendisleri Odası, Oğuz Türkyılmaz, piyasadaki işlemler, üst limitler, EMO, Elektrik Mühendisleri Odası, Olgun Sakarya, taban fiyat, tedarik şirketleri, gün içi kesintiler, elektrik piyasası, enerji krizi, gaz aboneleri, tarifeler, elektrik üretim tesisleri, sanayi aboneleri, konutlar, zam, 2021, Temmuz, Ocak-Temmuz 2021, doğal gaz, elektrik artışları.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YKS'ye 2024 kaç gün kaldı?

Dünyanın en muhteşem ve kalıcı yasası olan MURPHY Kanunları...